Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Γιάννης Νταουσάνης με την "Ανανέωση και Δημιουργία"

Ο Γιάννης Νταουσάνης, τέως Δήμαρχος Ναυπάκτου, γεννήθηκε στη Σκάλα Ναυπάκτου, όπου και τέλειωσε το Δημοτικό. Συνέχισε και τελείωσε τις βασικές του σπουδές στην Αθήνα στο εξατάξιο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου. Σπούδασε στο Παρίσι Γαλλική Φιλολογία. Μιλάει απταίστως δύο ξένες γλώσσες (Γαλλικά, Αγγλικά). Αμέσως μετά την στρατιωτική του θητεία δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη Ναύπακτο ως ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών. Διετέλεσε:

        1983 έως 1997 Πρόεδρος της πρώην κοινότητας Σκάλας
  1994 έως 1997 Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής 1ης Εδαφικής Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας (όρια πρώην Δήμων Ναυπάκτου και Αντιρρίου).
       1998 έως 2002 Δημοτικός Σύμβουλος του πρώην δήμου Ναυπάκτου
       2003 έως 2006 Δήμαρχος του πρώην δήμου Ναυπάκτου
       2003 έως 2006 Αντιπρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αιτ/νίας.
       2007 έως 2010 Δημοτικός Σύμβουλος του πρώην δήμου Ναυπάκτου
  2003 έως 2010 Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου ο «Αρίων» 
     ■       Επί σειρά ετών είναι πρόεδρος ή μέλος Αθλητικών και Πολιτιστικών συλλόγων.

Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Φούντζουλα – Νταουσάνη, η οποία είναι δημοτική υπάλληλος- και έχουν δύο παιδιά την Αγγελική απόφοιτο του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και τον Θανάση απόφοιτο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας τα οποία εργάζονται στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Νταουσάνη.



«Ο συνδυασμός «Ανανέωση και Δημιουργία» έχει εξαρχής θέσει ως κυρίαρχο στόχο την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του Δήμου μας. Από την αρχή τονίσαμε ότι «είναι η ώρα να δώσουμε δύναμη και βήμα σε ανήσυχους πολίτες με μέλλον, πολίτες που θέλουν να συνεισφέρουν με τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους, πολίτες που υπηρετούν αξίες στην καθημερινότητά τους και, είναι οι ίδιοι υπόδειγμα όσων πιστεύουν για τα κοινά και τον τόπο μας.

Διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία είναι σε απόλυτη αρμονία με αυτή τη θέση μας. Είναι κοινή πεποίθηση ότι η ανανέωση του αυτοδιοικητικού προσωπικού σε συνδυασμό με την εμπειρία κάποιων ανθρώπων που συμμετέχουμε στο συνδυασμό είναι αναγκαία συνθήκη ώστε ο τόπος μας να έχει τη μοίρα που του αξίζει. Στην παράταξή μας συνδυάζεται η ανανέωση και η εμπειρία.


Ο Γιώργος Γούλας διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά προκειμένου να ηγηθεί μιας πορείας ανανέωσης. Διαθέτει εμπειρία, απόρροια της πολύχρονης συμμετοχής του στην αυτοδιοίκηση. Με τη μέχρι τώρα πορεία του ο Γιώργος Γούλας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί μιας θητείας ελπίδας, ότι μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία μια δημιουργική στρατηγική  για τον τόπο μας».